Vakantieland Letland: vooral aantrekkelijk om z’n fraaie natuur

vakantie in Letland

Veel mensen die Letland als hun vakantiebestemming verkiezen doen dit vanwege het Letse natuuraanbod. Besef je namelijk dat Letland tot de minst dichtbevolkte landen van Europa behoort. Tel je daarbij op dat dit land bijzonder rijk is aan bossen en meren, dan weet je dat je natuurliefhebbers met een vakantie in Letland zeker blij zou maken. Welke gebieden of bezienswaardigheden wat dit betreft het meest tot de verbeelding spreken? Hieronder noemen we drie van de Letse natuurlijke hoogtepunten.

vakantie in Letland

Gauja Nationaal Park

Het Gauja Nationaal Park is het grootste beschermde natuurgebied van Letland. Het ligt een kleine honderd kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Riga. In dit park is het landschap even spectaculair als afwisselend. Rotsachtige gedeelten wisselen zich zomaar af met dichte bossen en verrassende grotten. In dit park kun je uiteraard heerlijk wandelen en fietsen. Actieve sportactiviteiten zijn hier ook te ontplooien. Denk dan maar aan kanoën, mountainbiken, skiën, bobsleeën en bungeejumpen.

Kaap Kolka

Zo overweldigend de natuur is in het Gauja Nationaal Park, zo stil is het aan Kaap Kolka. Deze beide natuurlijke hoogstandjes hebben echter ook een ding gemeen: de onaangetastheid ervan. Vanuit Kaap Kolka geniet je van een eindeloos uitzicht over de Baltische Zee. Vogelspotters zijn hier in het bijzonder op de goede plek, want hier leven diverse bijzondere soorten in het wild.

Kuldīga

Als we natuurlijke hoogtepunten van Letland aan het benoemen zijn, dan mag Kuldīga echt niet ontbreken. Dicht bij dit plaatsje vind je namelijk de Venta waterval. Dit is de breedste waterval van het Europese continent. Het plaatsje Kuldīga is trouwens zelf ook zeer de moeite waard. Dit is namelijk een authentiek dorpje waar de tijd in de sfeervolle restaurants en cafés wel lijkt te hebben stilgestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *